Andra bullar!!

Jajamensan, igår blev det andra bullar här hemma!! ;-)
Det vill säga Tyra och jag bakade lite bullar. Eftersom hon hade ont i örat var vi hemma igår och hon liksom jag äääälskar ju att baka! Så igår blev det bullbak.
Jag var ju dock så hes igår att jag till slut inte kunde prata alls... Men det gick ändå, Tyra vet ju hur hon ska göra, jag menar det här har hon ju gjort förut ;-)

Men men, bullar blev det och GODA blev de! Nog de bästa bullarna jag bakat tror jag och degen blev så himla bra.
Körde på ett grundrecept men tog lite extra smör ;-), sen tog jag i lite olika sötningsämnen, lite strösocker, lite muskovadosocker och några teskedar "Dunderhonung" från lustgården med lite citron i.
Sen gjorde jag egen mandelmassa, mixade sötmandel och lite hasselnötter, värmde grädde och blandade det med socker. Sen blandades "massan" med, just det SMÖR!! Delade i två delar, den ena smaksatte jag med vaniljsocker och rivet citronskal och saft, den andra med kardemumma.
Så här blev resultatet:


Tyra penslar bullarna








Inte fel med nybakad bulle när man kommer från jobbet ;-)


Tyra tycker också det var gott :-)



På morgonen hade Tyra gått loss på mitt smink lite, hmmm, lite tidigt att börja med sånt tycker mamma. Och lite övning till behövs nog tror jag... ;-)



Ha en bra dag!!!
Kram,
Barfotaflickan - som nu kan prata igen!!!!!! ;-)

Sjukstuga, IGEN!!!

Igår ringde de mig från förskolan när jag gick från jobbet, "Tyra har ont i ena örat säger hon".
Jag kommer!!!
I väg och hämtade tösen som gick med en scarfes tryckt mot örat för att hon hade så ont. Hem och i med alvedon, och så en glassmuta på det.

Efter en liten stund kändes det bättre och hon var pigg som vanligt. Jag skulle till frissan, och då brukar hon följa med, men tänkte att hon kanske behövde lugn och ro och stanna hemma istället. Jag hade även ringt vårdcentralen och de sa avvakta och se hur det blir, och då var hon ju redan pigg igen.
Marcus söta mormor ryckte ut. Snart 84 år och så pigg och söt!! Så jag lämnade Tyra där och de hade så kul så, inget om något öra. Vi kom hem och åt middag och allt var frid och fröjd. Sen när Marcus skulle natta henne sa hon att hon hade lite ont i örat. Hon fick alvedon, men efter en timme grät och kved hon på sitt rum. Hon vred sig i sängen och hade så himla ont. Åh, vad det skär i hjärtat när ens barn har så ont!
Jag ringde sjukvårdsupplysningen, för jag blir övernervös och vill veta vad man ska göra, jag var ju redo att åka till akuten med min lilla tös! Fast jag verkar nog ändå lugn på ytan tror jag...
Fick prata med en jättegullig sköterska som sa att man behandlar inte öroninflammation med penicillin idag utan med smärtstillande, om man inte är ett så kallat "öronbarn". Eftersom Tyra bara haft öroninflammation en gång tidigare, när hon var ganska liten kan man ju inte direkt kalla henne för öronbarn.
"Ge henne ipren och alvedon i kombination för att stilla märtan", sa sköterskan.
Åh, vi har bara supp ipren hemma och hon skriker ju som bara den när vi ska ge det... "Du får försöka förklara att det är för hennes eget bästa", menade sköterskan.

Så, man har inte mycket till val eftersom ipren flytande är tokslut och inte förväntas komma i lager förrän månadsskiftet april-maj!!!!
Efter mycket övertalning fick jag ge suppen. Om hon skrek, jo det kan man väl säga...
Men efter en kvart kanske lugnade hon sig och det började värka och då tyckte hon att det var värt det.
Sedan har natten varit lugn och hon har sovit gott.
Klart man inte drar iväg ett barn till förskolan efter en sån kväll, hon somnade väl vid halv tio.

Men nu är hon pigg igen verkar det som. Ringde ändå vårdcentralen för att rådfråga. ofta kan värken komma till kvällen och vi skulle avvakta och se. Men även hon sa ju att man behandlar med smärtstillande och inte penicillin.
Jag är hes som bara den och får hålla mig tyst idag.
Jag som skulle ha gått på kurs idag på jobbet, blev inget med det...

Näää, det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig...
Men livet från den ljusa sidan - så skiner solen över Kalmar idag!!

Ha en bra dag!
/Barfotaflickan

Man får härmas...

...bara man säger vem man snott idéen ifrån ;-)
Eller hur?!?

Jag blir lätt rastlös, bara vila är inte min melodi. Så det blevo ett litet bak nu i em. Häromdagen läste jag nämnligen på inredningsfrunsblogg (jag vet, jag återkommer ofta till hennes blogg, men den är bara sååååå mysig!!) om morotsrulltårta - den måste jag göra tänkte jag!!
Så här är den, snott receptet rakt av, såååå bara!!
Voilá! :-)




Mums mums!!!
/Barfotaflickan

Så liten, så klok!!

Eftersom jag fortfarande är krasslig kom Marcus hem och hämtade Tyra för att ta henne till förskolan idag. Inte så kul att vara hemma med en mamma som är sjuk inte, dessutom har hon varit borta i 1,5 vecka och sååå sugen på att leka med kompisarna.
Men morgonpigg det är hon inte den här tösen ;-) När klockan var tio över åtta var hon än inte vaken, trots att hon somnade vid åtta igår!! Men till slut studsade hon upp ur sängen iaf och vi skulle äta frukost. Frukt, frukt och drickyoggi - det är Tyras favoriter till frukost! Hon är en riktig "frukterian" ;-)
När vi satt där vid köksbordet och åt vår frukost tillsammans och klockan började gå sa jag till Tyra:
"Nu måste du skynda dig lite gumman, för Marcus kommer och hämtar dig, och han går ifrån jobbet en stund då."
Till svar får jag då:
"Mamma, jag försöööker faktiskt skynda mig, men du säger saker hela tiden. Du borde faktiskt ta det lite lugnt!"
Det är svårt att inte le då kan jag säga, och när man gör det blir Tya lite förlägen, men håller fast vid det hon sagt.

Ja, vad ska man säga, hon e så klok den tösen!!! :-)

Nu skall sjuklingen baka lite morotsrulltårta som inredningsfrun tipsade om, för ligga still är svårt för en som har svårt att ta det "lilla" lugna ;-)

Kram,
Barfotaflickan

Smittad...

Så gick det inte längre att stå emot Tyra-bacillerna!!!
Började känna igår kväll att jag hade ont i halsen, trött och öm i kroppen, så vid tio gick jag och la mig - en lördagkväll liksom!!! Var ändå helt slut imose, så det blev inget vårbesök till Ekenäs för mig idag. Istället har jag huserat lite här hemma. Envis som man är så kan jag inte bara liggga och vila utan har låtit lilla mårbacka och plättar i luften flytta ihop i de nya krukorna från Möljögården.


Eller envis och envis, på gränsen till dumdristig ibland kanske... För sen fick jag stoppa i mig lite alvedon och ipren och gå och vila. Ont i kroppen och febrig :-(
Det är verkligen märkligt men alltid när jag blir sjuk, fladdrar de där bilderna från sjukhuset förbi...
Speciellt den där första gången jag inte klarade att duscha klart mig själv. När jag bara skakade i duschen och inte fick ihop nånting. Jag kunde inte stå, inte sitta, orkade inte hålla mig själv uppe. Som tur var fanns en knapp att trycka på och sköterskorna kom springande för att hjälpa mig. Inget roligt minne...

Igår på dan, innan jag kände mig hängig var jag och strosade i lite affärer för mig själv. Hade gjort en liten "shoppinglista" på saker jag skulle titta på. Men så nedslagen jag blev när jag upptäckte att sjukpenningen var 
1500 kr mindre än vanligt!!!! Mycket pengar för mig... Antagligen beror det på att februari har färre dagar än alla andra månader, men inte sjutton får alla som har lön mindre betalt för det?!?
Blev bara så deppig och alla planer gick i stöpet!
Men min sambo sa att "åk och köp lite blommor om du vill!" Även mamma ringde och sa, lilla gumman oroa dig inte för detta, det löser sig. Behöver du hjälp säg till! Alltid uppbackad, alltid stöd överallt!! Man kan inte vara annat än TACKSAM!
Idag kunde jag inte låta bli att skriva ett litet rim tillägnat detta.

Igår kom prinsen min och sade:
"Åk och köp lite blommor om du vill ha dé!"

Ja, jag vet att man tycka
Kan verkligen lite blommor bringa lycka?

Nog borde jag veta vad livet är värt
Och det kan jag lova att det är mig riktigt kärt

Det sista jag vill är att vara någons börda
För jag mina nära och kära högt vörda

Hur kan jag gråta över en peng?
Jag som sover i en så exklusiv säng

Det är så klart att inte materiella ting
kan få en frisk "tjingding"

Jag är oerhört tacksam för det jag har
och gråter inte för det som var

Nu får jag ta mig i kragen
Och inte gråta mer över saken

Så tack alla fina människor som vill vara mig nära
Ni anar inte vad ni är mig kära!!!

Igår kväll hade vi sen lite mysigt med god mat, getostlasagne, och lite vin:


Och i morse, Tyra tappade framtand nr 2!!!!!!!!!!!!!

Inte helt lätt att säga SSSSSS nu precis ;-)

Nu kom sambon och dottera hem från Ekenäs, så nu är det dax att få i mig något litet i magen, man är ju inte sååå sugen när man är sjuk precis. Men äta bör man...

Kram,
Barfotaflickan

Feberfritt!!!!

Idag ÄNTLIGEN är Tyra feberfri!!!!! Så underbart!! Och lycka när Tranan hade varit på besök inatt också och lämnat godis i strumpan :-) En småländsk tradition som jag tänkte införa här hemma!!
Fast jag önskade mig det där överkastet från Lexington av tranan, men jag har inte sett det?!?  Kanske för tungt att flyga med...?? ;-) hihi, önska kostar ingenting, eller hur :-)

Idag tog jag lite nya bilder på mina fötter för igår trillade sårskorpan bort!!! Nu börjar jag få lite mer "normal" hud, fast väldigt skör och tunn. Men se bara vilken magi de där supercellerna gör:


I natt har jag ägnat mig åt lite nattarbete ;-)
Ni vet, det låg ju endel foton utspridda på vardagsrumsbordet.. Inatt "trollade" jag in dem alla i albumet "Vårt 2010".
Eller tja, det är ju en sanning med modifikation. Eftersom Tyra inte var alls särskilt pigg igår, utan mest låg i sängen och tittade på TV, så satt jag hela dagen med mitt album. Sen kan jag lätt bli lite "manisk" och kan liksom inte släppa en sak jag håller på med förrän det är klart.. Så jag satt sen uppe till tjugo i två inatt och klippte, skrev och fixade med albumet.
Nu är jag NÖJD ;-)


Ett litet axplock ur albumet:



Så ca 350 bilder sitter nu fint inklistrade i "Vårt 2010".
Idag kan jag ta itu med hemmet och få det rent och fint här. Allt i Tyras säng skall tvättas, som hon bara legat där i och hostat och varit sjuk, då måste allt det tvättas bort!!! Som sagt, manisk var ordet ;-)

Ha en underbar fredag med massa fredagsmyzzzzzzzzzzzz!!
Kram,
Barfotaflickan


Halleluljamoment!!!



Ok, tänker ni nu... Men ibland är en medicin som en frälsning faktiskt!
Nu har Tyra varit sjuk i en vecka och igår var vi hos läkaren. Vi fick då Mollipect utskrivet, men hu hon hostade ju ÄNNU mer utav den! Sen igår em har hon hostat konstant!!!
Den lilla späda kroppen hostar ju sönder sig totalt om hon ska hålla på så. Och ärligt talat så blir man nästan galen i huvudet av att höra hostande konstant också!!!
Så idag ringde jag igen och sa att vi bara måste ha cocillana-etyfin. Sköterskan ifrågasatte då om man verkligen kunde ge det till barn?? Jaha då, det har jag fått utskrivet till henne förut, sa jag. Hon förstör sig om hon ska hosta så här.
Så simsalabim, efter nån timme var det klart! Bara att packa in sig i bilen och hämta ut.
Ja, eller bara och bara är det ju faktiskt inte att packa in oss i vår bil då. Det var ju någon som fick för sig att roa sig med att repa den!!!
Som ett Stoooooort S på motorhuven och ett hack i höger framskärm... Inte kul alls! Så sen i mändags är den inlämnad på lackering och helt igenbommad. Då har vi söta söta lilla mormor till Marcus, som lånar ut sin bil till oss.
På fredag är den klar och vi kan hämta hem vår bil igen!!

När Tyra väl fått i sig sin hostmedicinen tyckte jag att hon behövde vila lite, och det dröjde inte länge förrän hon sov...

Nu sover hon sött en stund lilla prinsessan.

Åh, äntligen igår fick vi lite vår på vår balkong här på Captain Street ;-)
Lite penseér som jag planterat i konservburkar, precis som inredningsfrun ;-) och lite förgätmigej och pärlhyacint samsas i krukan inlindade i lite vitt sisel :-)
Visst blev det fint? :-)

Penséerna trivs bra i sina konservburkar, har knutit lite sisel kring :-)


Förgätmigej och lite pärlhyacinter!!!
Underbara VÅR välkommen!!!!


Och här, mitt nuvarande projekt: Att skapa ett fotoalbum över VÅRT 2010 :-)
Sen blir det till att påbörja ett för 2011, det blir lite stökigt, men det är kul att skapa!
Önskar nog helst att jag hade haft ett rum jag kunde stänga dörren om så man slapp se stöket, har liiiite svårt för det ibland. Den pedantiska åran håller ett hårt tag i en ;-)
Men optimist som jag, trots allt ;-), faktiskt är, så TROR jag verkligen på att husdrömmen ska gå i uppfyllelse!!!
Tänk att kunna sitta på sin trapp eller altan och bara njuta av att man får göra PRECIS som man vill där!!! :-)

Så inspirerad av allt vårigt i nedanstående ska jag nu ta itu med mitt "projekt"!!


Tycker också att det är härligt att det känns bättre i min kropp nu. Inte alls lika svullen som förra helgen, så det vore väl tusan om inte jag vinner till slut iaf!! Ska nog ge dig himla GVH!!

Ha en underbar "lilllördag"!
Kram,
Barfotaflickan



Tjuvstart ;-)

Jag vet, våffeldagen är inte förrän på fredag, men när en liten febrig tjej ber om våfflor så är det klart att det är våfflor hon ska ha!!
Jag har skurat av vår inglasade balkong idag, så vi satt där ute och smaskade :-) hrmmm, samt att man slipper det där elända oset inomhus ;-)
Kommer att tänka på min lilla systerdotter, som för övrigt just kommit hem från en veckas skidsemester i svenska fjällen. Hon gillar våfflor, men INTE när det luktar för mycket som det gör på ett våffelställe i backen de åker i ;-)
Ja, hon e för söt!!
Så här gott hade vi det idag iaf:



Gott gott :-)



Med jämna mellanrum brukar jag ta kort på mina handleder och fotleder. De senaste dagarna har det faktiskt kännts lite bättre.
Kroppen är allt en märklig plats att befinna sig i ibland, har ni tänkt på det?!?
Kanske gör man mest det när man önskar att den ska läka ihop och bli någorlunda som den en gång var. Även om jag inte blir värsta aerobicsprinsessan *blink* igen så kan man väl få önska sig bara liiiiite smidigare, eller är det att önska för mycket?...
Ibland är det också svårt att själv avgöra om det är bättre eller inte. Men en sak är säker, jag har inte haft så ont som jag hade förra helgen och det är jag sååååå tacksam för!

Så här ser det ut nu.
Vänster handled, som jag själv tycker att det ser riktigt bra ut på:


Höger:


Höger fot:


Också höger:


Vänster fot:


Många gånger undrar jag, finns det fler där ute i världen som ser ut som jag på huden??
Hur lång tid tar det innan det läker???? Kommer det att läka helt??
Kommer jag att få vistas bara liite iaf i solen i sommar? Kommer jag att kunna bada utan att det känns obehagligt?
Många frågor, men jag tar en dag i taget och hoppas hela tiden på att det ska bli bättre och bättre dag för dag!! Oj då det lät visst som en gammal slagdänga det där ;-)


Ha en underbar söndag kväll! Ni missar väl inte solsidan kl 20?!?
Kram,
Barfotaflickan



Stackars liten...

Pang så somnade Tyra ikväll, hon har inte varit så jättepigg idag och ikväll dukade hon under rejält.
38,4 i temp, då är man rätt slut!!
Stackars liten!!
Det blir ännu en hemmadag imorgon... Idag har vi hämtat "frisk luft" från den inglasade balkongen, räknas det?!?
Solen har ju verkligen visat sig från sin bästa sida idag och sådana dagar vill jag mer än gärna bo någon annastans än i lägenhet. Tycker inte om känslan av att man känner sig nästan fångad och instängd!
Det blir sånt projekt bara man ska ta sig ut. Det är inte bara att öppna dörren och gå ut i trädgården en stund, för här finns inte så jättemycket att titta på runt omkring.
Mem men, man har tak över huvudet och man kan ju inte hitta något annat om man inte letar, eller hur ;-) Men det gör vi, ögonen är "wide open" efter bästa objektet enligt oss!!

Dax för lite lördagsmyzz med sambon!!! Lite vin kanske ;-)
Ha en skön kväll!!
Kram,
Barfotaflickan

Våren är på väg!!!!!!!!

Tjoho, solen lyser över Kalmar stad!! Snön smälter och fåglarna kvittrar, snart är våren här på riktigt!
Lilltjejen är lite sjuk, hade feber igår och ont i halsen. Idag är det bättre, men hon hostar..
Men frisk luft mår man bra av, så ut i solen lite gand kan inte skada bara man klär på sig ordentligt.

Härliga lördag som skall spenderas med lilla familjen!
Hamnade i ett moraliskt dilemma igår, men nu är det utrett och det känns skönt.
Hade inget med min sambo att göra, hade är lika principfast som jag ;-) Två moralkakor, eller hur *blink*
Skämt åsido, det är inte alltid lätt att veta vad eller hur man ska göra i vissa situationer och jag är inte den som inte kan lyssna och förstå. Men jag är även tydlig med att tala om hur jag känner inför vissa situationer och det sista jag vill är att någon i min närhet ska råka illa ut!

Ha en fantastisk lördag kära ni!
Kram,
Barfotaflickan

Studiedag!!!

Idag har förskolan haft stäningsdag, då personalen haft fortbildning så Tyra har varit ledig.
Då jag hade yogan kl 7.30 tog Marcus sovmorgon så jag kunde gå på den. Sen åkte jag hem och
hämtade skruttan så hon kunde följa med mig på min träning.
Eftersom hon varit med mig sen jag började där (2008) tyckte ju alla det var kul att se henne, och de som är nya
blev naturligtvis helt charmade av den lilla gullungen ;-)

Idag fyllde även Tyras kompis Nessie 6 år, så vi var tillsammans med henne och mamma Annelie på Leos lekland i em. Tyra var vaken kvart i sju (hon brukar annars inte vara så morgonpigg ;-) i morse, och när jag sa: "Är du vaken redan?" svarade hon "Mamma, jag är så uppspelt för att jag ska på Leos idag så jag kan inte sova!"
Som ni förstår är det inte ett ställe vi är stammisar på...

Ja, idag är det ju torsdag och det brukar för det mesta innebära städdag här hemma. Tycker det är skönt att ha ett nystädat hem till helgen. Nu känns det rent och fint från topp till tå :-)

Tålamod, tålamod - hur mycket har man i sina reserver egentligen?!!?
Tänk om man bara kunde gå till sängs en kväll och nästa dag var all stelhet, öm hud, stramande hud och leder som bortblåsta. Men så är det inte. Jag kämpar på med mig coh min kropp. Vissa saker kan jag acceptera, men jag önskar bort dessa stickningar jag har och att huden mjuknar till.
Det går ju lite fram och ibland känns det som att det går tillbaka lite. Då blir jag livrädd och börjar rannsaka mig själv, vad har jag gjort annorlunda de senaste dagarna???
Men kommer oftast fram till att inga radikala förändringar har skett. Varför kan man inte styra kroppen och säga åt den hur den ska vara???
Och så känslan av att man vill jobba mer och tjäna mer pengar till hemmet... "Jag kan ju börja jobba halvtid nu iaf2 sa jag till min sambo ikväll.
Till svar fick jag: "Nej. Du får ABSOLUT inte tänka så, din hälsa är viktigare än nån tusenlapp i månaden. Du MÅSTE ta det lugnt nu, en sak i taget, försiktigt så att det inte blir bakslag."
Ja, jag kan inte annat säga än att jag har världens bästa sambo.
Jag är viktig för honom, det är stort för mig.
För mig är ärlighet och moral så otroligt viktigt, och jag måste säga att vårt förhållande är byggt på tillit, genuin respekt och naturligtvis KÄRLEK!
Jag brukar alltid tänka på den gyllene regeln: "Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad"
Det är tyvärr inte alla som tänker så, men livet ger och tar från oss alla och "den som illa gör illa får i slutändan".
Så uppriktig ärlighet är det man kommer längst på här i livet tror jag, och efter det tänker jag fortsätta leva.

Det blev djupt, men det är ofta mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Ibland dyker det upp saker i ens närhet eller som man bara hör talas om, och ibland berör vissa saker en så. Saker som påminner om vad jag själv gått igenom, jag kan då känna så oerhört starkt för den som drabbats även om jag aldrig träffat personen i fråga, eller ens vet vem det är. Händelser som rör upp känslor och tankar.
Den som inte är ärlig mot mig eller min familj eller vänner, den har svårt att vinna mitt förtroende kan jag säga.
Hur tänker alla andra i sådana situationer???

Dax att sluta grubbla och gå till sängs.
Innan dess ska jag dela med mig av ytterligare en underbar kommentar från dottera igår:
Vi var på väg till förskolan och jag sa till henne att klä på sig och tvåtta sig, typ..
"Mamma, har jag fem armar? Nääää. Är jag en spindel? Nääää. Alltså kan jag bara göra en sak i taget!"
Så jag har en liten bok jag skriver upp sånt här i, det är sååå kul att ha!!!

Natti natti kära ni!
Kram,
Barfotaflickan

Ögongodis

Tack så ljuvligt mycket för att jag inte haft så ont idag. Det var segt som tusan att träna idag och först tänkte jag nästan bara ligga kvar i sängen, men sa åt mig själv att ta mig i kragen och kliva upp!!
Och det var tur för det var skönt efteråt :-)

Idag har det varit simskola igen. Min tös har verkligen ärvt mammas simgener och vattenvanor ;-)
Man blir så stolt och mallig när man ser hur duktig hon är!!
Idag tog hon två märken till, silver- och guldpingvinen.

Eftersom vi varit på kalas i helgen och ätit en massa godsaker kommer här lite ögongodis:

Fint silverfat till goda bakverk, fyndat på Stadsmissionen för 10 kr!!!



Nya krukor från Miljögården passar fint till nya lampan :-)


Underbart god Ceasarsallad som vi åt i lördags kväll:


Jordnötskaka á la inredningsfrun, mmmm :-)


Moster har oxå bakat :-)


Mammas goda sockerbullar :-)


Mosters apelsinbröd var oxå smaskiga:


Morfars vackra servis, ljuvlig!!!!


Mammas gudomligt goda chokladkaka med toblerone och riven nougat, serverad med apelsingrädde, oj oj oj så gott!!


Ikväll behövde händerna lite träning, vad är då bättre än att baka lite frallor :-)


Tyras simmärkererövring för dagen, silver- och guldpingvinen!
Hon fixar snart både 50 och 100 meter sa simskoleläraren :-)
Gissa om man som mamma blir mallig då eller!!!!! ;-)


Av frallorna blev det goda kvällsmackor, yummie!!


Och nu blir det natti natti, imorgon ska jag till jobbet :-)
Rise and shine early in the morning ;-)
Sov så gott!!!
Barfotaflickan

Älskade lilla barn!!!

Som är hemma igen :-)
Men vad hon har gråtit och gråtit sig till sömns ikväll...
Hon saknar mormor och morfar och har frågat massor med gånger när mormor och morfar ska flytta hit.
Mamma, snälla kan du inte ringa och fråga när?

Det skär i hjärtat när ens barn är så ledset. Naturligtvis är hon glad över att vara hemma, men hon vill att mormor och morfar ska bo närmare så hon kunde träffa dem oftare.
Jag vet att min lilla mamma kommer få tårarna i ögonen när hon läser detta, för det får jag... Mitt lilla barn, jag önskar precis som hon att de kunde vara lite närmare än 15 mil bort.
Jag vet att det finns de som har betydligt längre till sina föräldrar, men jag vill ha mina nära!!!
Hon har haft en jättemysig helg hemma hos dem och bara myst.

Vi har också haft det jättebra, men naturligtvis saknar man sitt barn...
Dagens Quigong var kanon, vi hade massage och det var så skönt. Efter all värk i helgen var det verkligen jätteskönt.
Känner mig väldigt spänd i huden ikväll med och det sticker som nålar.
Orkar inte tänka klart när det gör ont.
God Natt söta vänner!
Kram,
Barfotaflickan

Världens bästa känsla!!!

Det är KÄRLEK det!!
Och det har jag i massor. Min sambo och jag har haft en lugn och mysig helg, om än något smärtsam emellanåt. Men då finns han där och masserar mina onda ben och vrister och servar med värktabletter.
Och idag kommer tösabiten hem igen!!
Efter ett par dagar hos mormor och morfar längtar jag sååååååå efter henne!!!! Men hon har njutit i fulla drag och inte "haft tid" att prata med mamma i telefon, för hon har varit "upptagen" ;-) Gullunge!!
Nu ska jag snart ge mig iväg på Quigong-pass i två timmar, därefter bär det av mot Karlskrona och lite kalas idag med :-)

Ha en underbar söndag kära vänner!
Kram,
Barfotaflickan

Smärta...

Detta ohyggliga tillstånd smärta!!! I två kvällar har mina ben sprängt och händerna stramat.
Ipren varvat med diclofenak, men det hjälper inte. Benen är precis sprängfärdiga känns det som.
Undrar om det kan bero på PMS????
Eftersom jag äter östrogen och tog sista tabletten på en karta igår, funderar man ju på om det kan ha något med saken att göra?
Det var faktiskt min sambo som sa det när vi satt och åt ikväll. Jag hade funderat lite på det, men kom inte ihåg om det var likadant förra månaden... Nu har jag noterat i min kalender, så jag kan kolla nästa månad. Hoppas bra så innerligt att smärtan vill flytta till yttre rymden istället!!!
Jag önskar ju egentligen inte att det finns någon med samma bekymmer som jag, med hud och leder, men samtidigt önskar jag att det fanns någon som kunde säga vad det beror på...
Har haft en period befriad från smärta, men dessa två kvällar har det varit riktigt jobbigt och benen är alldeles knöliga igen.
Var på jobbet igår och då röjde jag och en kollega ut ett förråd och gjorde iordning och slängde en massa. Min sambo skickade sedan hem mig med bannor om att jag borde ha gått hem 1,5 timme tidigare. Det hade jag lovat kvällen innan, men så är det precis som att jag MÅSTE bara slutföra innan jag kan gå hem.
Pang sa det igår kväll och smärtan olidlig!!!
Dumma ben, varför är det så här????
Blir alldeles sorgsen över bakslag, snälla snälla låt det snart vara nog nu!!!!
Jag önskar så att det fanns något slags svar. Det har ju gått så bra sista veckan och jag sa ju till sköterskan att det verkligen kändes så mycket bättre nu. Vad är nu då det här?????

Önskar er en god natt och att söndagen blir en smärtfri dag för oss alla!
Kram,
Barfotaflickan

Återseende!!!!

Idag har jag besökt en kompis på sjukhuset... Trist att hon ska behöva vara inlagd tycker jag.
Men det var gott att se henne, och jag vet att hon blir väl omhändertagen av alla söta sköterskor uppe på 18.
Ena sidan av 18 är nämnligen endokrin (mag/tarm) och andra sidan hematologi. Så jag har också spenderat en hel del tid där. Jag hoppas bara att hon snart känner sig bättre och får komma hem!
En del sköterskor kom fram och de är bara såååå gulliga!
"Så roligt att se dig Anna och att du har det bra!"
När jag gick sa en av dem: "Ha det så bra nu gumman!"
Ja, där känner man sig bara så liten och omhändertagen.
Nu hoppas jag att vännen som är inlagd får den fantastiska omvårdnad som jag fick och får må bra snart!!!!!

Innan dess var jag på yogapass, jag somnade under vilan innan meditationen idag... Oj, så trött jag är!
Sovit uselt de senaste nätterna och i natt vaknade jag vid halv fyra och hade svårt att somna om. Sen vid fem ropade Tyra och jag flög upp ur sängen! Hon hade drömt en mardröm och ville sova hos oss. Sedan dess har jag inte sovit alls.
Så det ska bli såååå gott och sova snart :-)

Kom hem för nån timme sen från Karlskrona. Träffade mor och far där så nu är Tyran hos dem ett par dagar :-)
Det blir väldigt tomt här hemma på en gång dock...
Men jag vet ju att hon bara njuter att få vara hos mormor och morfar ett par dagar!! :-)
Och vilket regnoväder idag, hjälp!! Men man får se det goda med det, att snön faktiskt smälter!!!
Tjoho, våren är på väg!!

Kom att tänka på en sak innan... Har jag berättat att mitt Benmärgsprov såg bra ut? Det gjorde det!!!!!!!!!!!
Visst berättade jag attt schimerismen visade att det nu bara finns skraprester kvar av det som var gamla Anna, det som fanns innan jag blev sjuk. Och det är positiva besked!!!!

Nu är det myzzzz med sambon, bara han och jag ett par dagar!! Ikväll blev det sushi och ett glas vitt ;-)
Natti natti!
Kram,
Barfotaflickan

Våren enligt Tyra!!!

Idag tog Tyra med en bunt målningar från förskolan, varav en såg ut så här:


Detta är "Våren enligt Tyra". Ok, tänkte jag hur får hon ihop detta?? Men det barnet hon har förklaringar på allt!!!
Tyra: "Mamma, detta är våren"
Jag: "Men det är ju alldeles svart!"
Tyra: "Ja, men det är ju på natten!! Du ser väl gräset här"

Ja, hon är bara helt ljuvlig!!!! :-)

Häromdagen var det simskola och det fotograferades rätt friskt ;-) Marcus var med och innan simskolan lyckades Tyra genomföra tre stycken simmärken!! En mäkta stolt tös kom hem med dessa tre märken:



Man blir ganska mallig och stolt som mamma också kan jag säga!!!!

Kolla bara så duktig hon är!!! :-)
Flyta på mage och snurra runt ett varv är inga problem!!


Flyter som en kork, som min kompis säger ;-)


Ryggsim, STORA bentag :-)


Mamma agerar simlärare ;-) Inte behövs stången inte!!


Simma lugnt!



Imorgon ska Tyra åka hem till mormor och morfar, oj som hon längtat!!!
Igår morse hann hon knappt upp innan hon sa:
"Mamma, nu är det bara idag och imorgon, sen åker jag till mormor och morfar!!"
Och idag, när vi åt middag:
"Åh, vad jag längtar tills imorgon! För jag äääääälskar min mormor och tokmorfar!!"
Ni förstår ju att man bara vill dela med sig av dessa underbara uttalanden som hon gör!

Idag ringde min sköterska från Stockholm. Hon är bara så himla söt!
Jag berättade att det verkligen började kännas som att det börjar läka nu. Huden känns mjukare och det går faktiskt att ha ett par strumpor en liten stund!!!!
Vilken otrolig lycka!!!
Hon blev så glad, "det är ju underbart Anna!"
Hon sade även att nästa läkarbesök är planerat till sommaren.
"Ja, men jag ringer då och då och rapporterar", sa jag.
"Ja, gör det för det är så himla trevligt att höra ifrån dig!!"

Det värmer så i hjärtat, att man vet att man är inte bara en patient utan en människa som de verkligen bryr sig om. Så har jag verkligen kännt hela tiden med alla de som jag mött inom vården. Vilka fantastiska människor!!!

Igår och idag har jag varit på jobbet. Känns verkligen kul! Fast jag ska erkänna att jag var galet trött imorse, då jag två nätter i rad sovit väldigt oroligt och vaknat ruskigt tidigt. När klockan ringde 6.15 sov jag såååå gott och hade gärna legat kvar lite till... Så visst känns det att nu ha varje dag inplanerad i veckan, det är en STOR omställning för mig, och jag förstår vad alla menar med att jag ska ta det lugnt och i etapper. OK, jag ska verkligen tänka på det :-)
Ibland undrar man dock hur alla får ihop vardagen med allt vad det innebär med att jobba 100% och hinna med hemma, barns aktiviteter och så vill man gärna hinna med något eget intresse med... Som sagt, det är en stor omställning och det gäller att ta saker i etapper... Sänka vissa krav är inte lätt, men har iaf idag beställt fönsterputsning för att slippa det själv! Vi fick ett enormt bra erbjudande via Riksbyggen nämnligen :-)

Till sist, lite frestande bak. För det är bara så underbart att baka!!! Och Tyra fullkomligen ääääälskade detta bröd, som jag hittat hos Remsans Bistro!

Valnötsbröd, tar lååååång tid att göra, men oj det är värt väntan!!





Natti natti kära vänner, dax att sussa imorgon är det Yoga kl.7.30 !!!
/Barfotaflickan

Träningsdag

Måndag igen, och det är skönt att kliva upp och göra sig iordning för träningen.
Tyra har varit så där underbar som man bara kan pendla mellan att vara när man är 6 år. En härlig morgon utan stress och inget tjat :-)
Och oj vad hon räknar ner dagarna nu. På torsdag åker hon till mormor och morfar och ska stanna tills på söndag.
Denna dialogen hade vi imorse:
T: Mamma, får jag stanna där då?
Jag: Ja, det får du.
T: Och sova över?
J: Ja, tre nätter.
T: Alldeles själv?
J: Ja, alldeles själv :-)
T: Jaaaaaaaaaa, det är inte länge till nu!!


På träningen idag gick det riktigt bra. Den senaste veckan tycker jag att det har blivit mycket bättre i min hud också. Det bildas sårskorpor, men när de faller av, känns huden mer "normal" igen och inte alls som brännskadad ödlehud som innan. VILKEN LYCKA!!!
Så fick jag reda på att min sjukgymnast ska sluta :-( Det var först lite ledsamt, men så sa hon: "Men du ska ju också sluta här efter våren Anna". Ja, då kan jag komma på dina pass på Friskis istället, sa jag. Ja, då får jag träffa dig där istället, sa hon :-)
Ja, tänk att jag faktiskt är så pass på väg att jag ska kunna börja träna bland "vanligt *blink* folk"!!!

Sen fick vi även reda på idag att en som tidigare gått med oss och tränat gått bort... Det är fruktansvärt ledsamt. Det är många som gått där som idag inte längre finns kvar i jordelivet... Då kommer jag återigen att tänka på honom som trott att jag var död. Jag ryser...
Hon har varit sjuk i många år, mylom, så inte leukemi som jag haft. I 20 år har hon kämpat med den här sjukdomen. Nu till sist bet ingen behandling längre. Nu är hon en ängel och jag hoppas hon har det bra i sin himmel på ett moln...
Tänker på hennes anhöriga. Hennes man är fortfarande yrkesverksam, så hon var inte gammal. Inte för att det gör det lättare, men man tänker på maken, barnen och barnbarnen... Sympatier till dem idag.
Det gäller att ta vara på livet nu och njuta av det man faktiskt kan njuta av!
Så i em är det simskola och Tyra ska ta sitt första simmärke, hon är så spänd över detta!!
Min mamma sa idag att när hon ser kort på Tyra undrar hon ibland om det är hon eller jag, vi är sååå lika. En kopia av sin mamma som liten :-)
Blir nog något kort från simningen idag sen ;-)

Njut av denna måndag gott folk!
Kram,
Barfotaflickan

Vårkänslor!!!!

Visst är det heeeelt underbart med våren!!! =)
Man blir så alldeles upprymd och glad när solen tittar fram och snön smälter :-)
Igår åkte vi ner till Ekenäs och där tog vi en promenad i solskenet. Snacka om att samla energi!
Önskar att vi en dag hittar ett ställe som är så ljuvligt att vara på som där. Ett lugn sänker sig över en och det är bara så rogivande. Vattnet och omgivningarna är helt ljuvliga!!!
Om även mamma och pappa kom närmare oss vore lyckan total.
Att ha nära till nära och kära är härligt tycker jag!

Festen på kvällen var riktigt lyckad! Det bjöds på tacopaj, sallad och vin därtill. Det var trevlig stämning och kul att träffa alla där.
Vid 12-slaget skulle de andra gå ut på Harrys, men Marcus och jag nöjer oss oftast med festen för att sedan bege oss hemåt. Känns som vi ändå varit med på det bästa då :-)
Fast vi är lite trötta idag ändå ;-)
Men jag njuter av att faktiskt kunna närvara på en fest och inte önska mig någon annanstans p.g.a smärta. Även om det ser illa ut på bilderna på handleder och fotleder, så känns det mycket bättre. Och att slippa denna outhärdliga smärta varje dag är helt underbart!!! Tack för det säger jag!
Barfotaflickan satsar mest på heminredning just nu, så det blev samma stass som jag hade på nyår, svarta byxor, blus och kavaj - ett säkert kort ;-)
Men visst längtar jag efter klänning och kjolar lite grann. Men det är svårt att vara barfota då... Iaf än så länge :-)

Här kommer lite bilder från helgens höjdpunkter:

Smördegsinbakad potatis med västerbottenost och lammfärsjärpar till..
Lika bra att lära Tyra tidigt att lammkött smakar gott ;-)



Tyras "tingelingvariant" på middagen, hon älskar att få allt serverat i små portionsformar i små upplagor :-)


Lördag och soooool. Tyra i mammas gamla solbrillor på väg ner till Ekenäs:


Knack, knack får jag komma in? säger våren i Ekenäs:


Promenad i solen :-)


Busunge!!


På promenad :-)


Tyra samlar stenar...


Isen bryter upp...


Är det lördag så är det ;-)


Vi på 30-årsfest :-)


Nu en tur ner till sköna Ekenäs och ut i solen igen!
Ha en fantastisk söndag :-)
/Barfotaflickan

Hemmaprojekt :-)

Idag skiner solen över Kalmar stad!!! Jag tror minsann våren knackar på hos oss =)
I em ska vi åka ner till svärmor o svärfar i Ekenäs, Tyra ska vara hos dem inatt då Marcus och jag ska på fest.
Men eftersom solen och ljuset tittar fram känner man sig piggare och vill inte ligga i sängen hela dan ;-)
Så nu på fm har jag tillverkat en egen lampskärm!
Är så glad att händer och fingrar reder ut det lilla pilljobbet som det bitvis är!!!
Blev även riktigt nöjd med resultatet! (Ni minns kanske idén, som jag stulit från en butik i Stockholm ;-))
Så jag vill så gärna få dela med mig av det:

Av detta skall en ny lampskärm tillverkas:


10 kr för loppislampan...


Kvitto på lampskärm och tyg


Tar av den gamla skärmen för att komma åt stommen


Sy ihop tyget till en tub


Kanal till bandet


Spets sys på


Tuben klar


Band träs i


Så blev det med den nya lampfoten till


Voilá!!!


Ha en underbar lördag alla!!
Kram,
Barfotaflickan



Vilken bra start på helgen!!! :-)

Mötet idag blev riktigt lyckat!!!
En handlingsplan är klar och den känns riktigt bra!!!
De känner mig väl de där två ;-) min terapeut och min chef i det här fallet.
Båda två mycket väl medvetna om att jag har väldigt bråttom att komma tillbaka.
Härom kvällen sa jag till min sambo att jag kände mig som en gammal folkvagn och där körde alla porscharna förbi mig...
Då sa min chef, men Anna du är en porsche, du kör bara i 20 km/h just nu, de andra 100km/h. D.v.s jag jobbar ju knappt 20% och kan inte köra fortare... Kändes som jag blev ganska rörd och mycket varm i hjärtat!!
Min terapeut sa även att jag måste ha en uppgift och känna som jag gör något. Då sa min chef, Anna det märks redan att du är tillbaka. Det känns och du gör skillnad. Det syns, bara en sån sak som att värmeljusen ligger i en glasburk istället för i en påse. Du lyser upp på fikat och du gör skillnad.
Allt vi kom fram till kändes kanon och jag tror det kan bli riktigt riktigt bra!!! :-)
Jag berättade även om samtalet med f-kassan. Hon sa ju till mig att man måste ha medicinsk anledning för att få förlägga tiderna som man vill och inte varje dag. "För det är ju inte meningen att du ska ha en dag ledig för att gå och shoppa typ... "
Ehhhh, ja, det vore ju trevligt, men så funkar inte jag sa jag.
Ja tack, skickar de ett visa kort oxå för man blir ju sååååå rik på att vara sjukskriven!!! Det finns faktiskt ingen anledning att vara fräck i det läget tycker jag.
Jag fick ju förklara allting, visst det är inte lätt att förstå min behandling som är typ unik. Men det är ju inte precis nån långvarig förkylning vi pratar om, eller hur...

Hur som helst, jag känner mig uppåt av dagens möte och ser med tillförsikt på framtiden på jobbet!!
Och imorgon ska sambon och jag på 30-års fest, ska bli riktigt kul!! =) Tyra ska vara hos farmor och farfar, tänk så fantastiskt vi fått det!! Efter allt vi gått igenom har vi en lugn och trygg tillvaro som vi trivs med.

Nu är det dax att återgå till sambon för lite fredagsmyzzzzzzzz!!!
Önskar alla en helt underbar helg och strör lite älvstoft över omgivningen om förhoppning på ljusare tider för alla!!!
Tack underbara syster för att Tyra fick vara hos er idag. Du är den bästa syster man kan ha!!! Puss!!

Kram kram,
Barfotaflickan


Skiiiiit oxå!!!

Drömmen jag skrev häromdagen, den gick åt skogen!!!
Det hela handlade om ett hus. Ett hus i stort behov av massa renovering, men vi såg verkligen potentialen i det.
Det kändes som det kunde bli det drömhus vi drömt om.
Den lantliga vita drömmen ni vet...
Men det gick i stöpet.
Nej, det handlade inte om att vi förlorade nån budgivning, för det fanns inga andra som bjöd. Vi erbjöd begärt pris, men säljaren ville ändå ha mer. Man kan inte ha budgivning mot sig själva...
Huset finns inte ute nu, då det inte blev sålt i höstas men tänkte lägga ut det igen till våren. Vi fick nys om det och fick komma och titta. När det var ute i höstas var det några som bjöd 45' under begärt pris och det accepterades inte. Dessa återkontaktaes nu, men de var inte längre intresserade. Men säljaren ville ändå inte ta vårt bud utan lägga ut det på hemnet till våren igen. Ingen regelrätt mäklare har heller anlitats, vilket i detta fall vore bättre då man inte kan sköta afärer på det här viset!!!
Fy sjutton så besviken man blir. Ville så gärna och hade såna drömmar och så bara - kras!!!!!
Känns väldigt tråkigt...
Nu ska man ta nya tag igen, men det känns tungt att ladda om igen. Får nog låta det bero lite.
I såna här stunder känner jag lite hopplöshet och tycker att livet ter sig orättvist ibland. Ni vet, de där förbjudna känslorna man inte "ska" känna. Men ändå gör.
Känns som att vi har letat en del och tittat en hel del, men nu äntligen kände att ja här kan vi verkligen trivas!!!
Fasen oxå!!!

Vi byter ämne...
Idag har jag iaf varit på yoga och tränat efter det. På torsdagar är jag på sjukhuset 4 timmar, men jag hinner ta en macka och bläddra i en tidning mellan passen :-) Känns riktigt skönt efteråt, och under passen med för den delen :-)
Idag pratade vi lite om vikt på blodgruppen, jag berättade hur duktig min sambo varit och gått ner 7 kilo!! Medans jag gått upp några... Fast iofs behövde jag ju det, vägde ju bara 48 kg...
Men då var det en som sa, jag skrattade så!!! "Men du har ju iaf lite fett på din mage, min är bara lös hud" var det en lite äldre kvinna som sa till mig. Oj, vad vi skrattade!!! Suck, ett minne blott är de magrutor man hade en gång i tiden. Nu är det ju inte direkt så att jag är rund, men har väl gått upp två kilo kanske ;-) Klädsamt tycker nog de flesta, fast själv har jag lite snedvriden inställning till min kropp ibland.

Ibland undrar jag hur jag tänker!! Vad är rätt och fel att tänka och känna??
Jag är ju så tacksam att jag finns på detta jordeliv, men ändå kan "värdsliga" saker få sådana proportioner. Men å andra sidan måste man ju känna saker, annars blir ju livet ganska beige eller hur????

En annan härlig sak som hände idag var att mamma ringde och undrade om inte Tyra kunde komma hem lite nästa vecka!!! Underbara lilla mamma :-) Har varit lite trotsigt denna vecka och jag tycker det tar sån energi, jag vill inte bli arg på min dotter, men man kan ju inte tillåta allting heller. Det är verkligen en jättesvår balansgång.
Tyra kommer bli överlycklig och vi får lite egentid, vilket behövs emellanåt.
Bara vara vi två i vår relation och vårda den.
Så tack fina mamma och pappa med så klart ;-)

Nu ska lilla jag hoppa i säng och läsa lite.
God natt!
/Barfotaflickan

Inte lätt med alla begrepp!!!

Idag skickade jag ett mail till min handläggare på försäkringskassan, där jag meddelade att jag arbetstränade, eller nåt eller vad det nu heter att jag gör ?!!!???
Jo, arbetstränar gör man under som längst 90 dagar och då bestämmer man själv sina tider. Är det så att man inte orkar en dag så får man helt enkelt vara hemma. Men, då ska man ansöka om rehabiliteringspenning. Japp, det är samma ersättning som sjukpenningen, men för att de ska kunna föra statistik över hur länge folk behöver rehabiliteringspenning måste det gå till på detta sätt. Så byråkratiskt så man blir nervös ibland!!!
Det jag gör nu kallas för social träning. Jag är där lite grand och känner mig för, har inga särskilda arbetsuppgifter och är social. Jag har väl varit tllräckligt social nu, tycker ni inte det;-)
Tänk t.o.m hon på försäkringskassan vill hejda mig!!! Hmm, är det så att jag har bråttom kanske?? *blink*
Nåja, när man sedan väl börjar jobba 25%, då har man "skyldighet" att vara på arbetsplatsen 10 timmar /vecka. Helst utspritt på varje dag! Men, man kan göra undantag om man har medicinska skäl, som jag faktiskt har då jag är på sjukhuset måndag och torsdag fm. Så det var ok för mig att jobba de där 10 timmarna tisdag, onsdag och fredag, sisådär 3 timmar/dag. Och arbetsgivaren har rätt att bestämma vilka tider. Nu tror jag inte att min arbetsgivare säger något annat än att jag får förlägga de timmarna såsom det passar mig helt enkelt :-)

På fredag ska vi lägga upp handlingsplan =)
Igår tog jag lite kort på handleder och fotleder igen, visst ser det liiiite bättre ut???




Detta svider en del dock...








Nu är det dax för flickornas dansträning =)
Ha en bra onsdagkväll!!
Kram,
Barfotaflickan

Ps: Oj, vad Tyra  blev arg på mig imorse!!! Men mamma, du har ju nya skor på dig, och gymadojjor med!!!
Hon får nämnligen inte ha sina nya Hello Kitty gympaskor till förskolan än, det är ju liksom snö ute...
Nej, vännen de är INTE nya, de är gamla och det är INTE skönt att vara barfota i det här vädret. Men hon köpte inte hela konceptet, det ÄR så orättvist att inte hon får ha sina gympaskor på sig ;-))) Ds.

Jag måste hejda mig...

Min uppgift hela den här tiden har ju varit att hejda dig lite. Du har ju hela tiden velat jobba och komma tillbaka, men inte alltid lyssnat till din kropp. Din kropp har sagt nej, nej, nej men DU har alltid haft viljan och alltid haft ambitionen att komma tillbaka så fort som möjligt.

Det sa min terapeut till mig idag. Hon säger så otroligt mycket kloka saker, och poletter trillar ner varje gång vi träffas.
Nu har vi bokat möte med min chef tillsammans med henne på fredag då vi tillsammans ska lägga upp en handlingsplan för mig.
Jag måste nog faktiskt säga att om det inte vore för mig vore jag inte där jag är idag. Jag har tagit tag i det här, jag kämpar varje dag för att komma vidare och ta mig framåt. Min enorma viljekraft tar mig åt rätt håll.
Jag är glad att jag fått den här kontakten med henne. Jag är glad att min chef gett mig den otroliga möjligheten att få gå och prata hos henne under hela min sjukskrivning. Stoooort tack!!!
Tyvärr försäkringskassan, man hör inte mycket av er. Jag har aldrig hört dem säga: "Vad kan vi göra för att underlätta för dig Anna, hur kan vi på något vis hjälpa dig?"

Vi pratade även om drömmar och mål som man har i livet. Måste allt ske nu? Nej det måste det inte. Man ska alltid ha visioner och mål att sträva emot. Men just nu är det så viktigt för mig att, återigen, vara i detta nu, i denna situation och ta en sak i taget.
Jag är ju sådan att jag tycker om när saker och ting är uppstyrda, när jag vet vad jag ska göra. Jag tycker ju även att det är lite jobbigt med saker som jag känner mig lite osäker inför. Just nu är jag väldigt osäker på mitt jobb. Många rusar förbi en och kan så himla mycket mer. Jag står där och känner mig smått förvirrad och undrar var jag ska placeras in och vilken/vilka mina uppgifter blir.
Det blev så tydligt för mig idag när jag skulle fylla i en löneenkät.
Motivera varför du vill ha löneförhöjning, vad har du presterat under det gångna året?
Ja, vad svarar man...
Rent yrkesmässigt har jag ju inte presterat någonting alls under 2010 för jag har varit sjukskriven. Däremot har jag presterat en himla massa rent personligen. Jag har ju bestigit Mount Everest rent bildligt talat! Skulle jag, och alla andra som kämpar mot sjukdomar, få betalt för våra prestationer vore vi miljonärer hela bunten :-) Eller hur??

Nej, jag ska INTE jämföra mig med andra. Jag är jag och jag ska ta det här utifrån mina förutsättningar. Det måste jag, annars kör jag bara slut på mig själv.
Det är stor skillnad att vara hemma i sin miljö där man känner sig trygg. Bara det att fika med alla andra igen är en bedrift för mig. Jag blir lite nervös och orolig när alla frågar.
Det är inte lätt att förklara skillnaden mellan att arbetsträna och arbetspröva. Och, varför går jag barfota jämt???

Idag har jag bytt arbetsplats och sitter nu tillsammans med en annan tjej i ett rum. Det kändes väldigt bra måste jag säga. Det kommer bli toppen tror jag :-)

Nu till lite bilder från helgen samt kvällens brödbak :-) Till dig lilla mamma!! Puss =)

Morotskaka, som vi hade på fredagens fika...


Och mormors syltkakor


Nybakta frallor


Palsternackssoppa med ostchips, förrätt i fredags ;-)


Kvällens hembakta bröd...


...blev goda kvällsmackor, det är KÄRLEK det!!! ;-)


Natti natti alla söta människor!!
Kram,
Barfotaflickan

RSS 2.0