Gotland nästa!!!!


 

Igår firade vi midsommar för fullt på Långö lite utanför Kalmar!! Mycket trevligt med god mat, lekar, tårta (som jag hade bakat ;-)) och härligt glatt sällskap!!
Så gissa om vi nu är superladdade inför en veckas Gotlandssemester, tjohooooooooooo!!!
Ska bli heeeeeeelt underbart!! Om en halvtimme kommer mor & far, då ska vi äta lite och sen ge oss iväg mot Oskarshamn och färjan!!

Vilken kanonstart på en låååång och härlig semester!!! :-)

Kram,

Barfotaflickan


Oväntat besked

Oväntade besked behöver faktiskt inte vara negativa, man kan bara ibland bli väldigt överraskad.
I fredags fick man pappa frågan om han ville gå i förtidspension, han är ju bara 64 ;-)
Det kom lite plötsligt och väldigt oväntat så han blev nog lite ställd. Det blev vi alla.
Men ändå, han fick ett bra erbjudande, så varför inte? Han har hälsan och är stark, det är ju bara att passa på att njuta av livet. Han har jobbat i hela sitt liv nästan så varför inte. Nu kan mor o far njuta av att ta dagen som den kommer, inga som helst måsten, inte tider att passa hela tiden, utan leva gott!!
Tyras första reaktion var då: Men då kan ju mormor och morfar flytta hit nu!!!!
Idag på morgonen tyckte hon att mormor och morfar kunde väl bo ihop med oss i huset!! Nja, de får nog allt skaffa sig ett eget hus tror jag;-)
Det var lite märkligt för bara på morgonen när vi skulle åka till stora E:s skolavslutning i fredags frågade lilla E varför mormor och morfar inte bodde här??? "Morfar måste pensionera sig först förstår du" svarade Tyra då. Och så blev det så, konstigt :-)
Tyra på skolavslutning :-)

Man får vara glad de gånger man lyckas fånga Tyra på bild!!
Jag hade så klart oxå gjort mig lite fin ;-)

På kvällen firade vi med skumpa, Tyra med Pommac;-) med Ina som var hemma från Stockholm!!


Igår fixade vi här hemma, det finns lite att förbereda inför flytten. Nu vill man rensa ut och inte bära med sig en massa onödigt trams. Den där vinden, där finns det en del bråte ju...
Men sambon röjde undan en del, så nu har vi börjat iaf ;-)
Själv hade jag en "köksdag" med lite saftkok, lite gelé och bakade bröd.

Långpannebröd med morötter och keso, á la Remsan!!

Fläderblomssaft på g!!

Rödvinbärssaft och gelé

Ha en fin måndag!!!
Kram,

Barfotaflickan


Medvind!!

Redo för middag med kollegorna på Stufvenäs

Förrätt: Kräftmousse på kavring mmmm...

Huvudrätt: Ryggbiff med potatiskaka

Efterrätt: Hallonpannacotta med glass

Behöver jag säga att det var gott???... ;-)


Just nu känns det som att den båten jag sitter i har riktigt bra medvind. Livet känns så underbart härligt och jag mår så bra!!! Jag är så tacksam för att det är så här nu, så galet tacksam faktiskt!!!

I dag började dagen med att jag var på samtal hos min terapeut. Som jag sa till henne, jag kan verkligen inte komma på något enda negativt att säga, allt känns bara så himla bra och jag är så glad att allt fungerar så bra. Det fungerar bra på jobbet, privat och min kropp!!! Jag känner enorm lycka och glädje över allt fint som omger mig!!!
Hon sa att det verkligen strålade om mig och det är en gåva att känna sån glädje över livet, som nog många andra människor bara tar för givet på något sätt.
För tänk för ett år sedan som hon sa, tänk så mycket som har hänt och så härligt att du är där du är idag!!
Jag har vid ett flertal tillfällen kännt dåligt samvete över att jag inte jobbar mer, men som hon sa - nu fungerar HELA ditt liv och det är det meningen att det ska göra. Meningen är att du ska orka med hela ditt liv och att det fungerar lika bra i privatlivet som på jobbet. Man kan inte bara lägga allt krut på jobbet och sen fungerar inte det privata.

Med en STOR kram önskade vi varandra en härlig sommar och med återseende till hösten!

Därefter åkte jag till sista medicinska yogapasset. Det var skönt med en timmes avslappning och vila. Efteråt skulle jag fylla i en utvärdering. Sammanfattningsvis tycker jag att yogan har gett mig ett inre lugn och det är väldigt positivt. Sista gången, nu får jag gå på yoga utanför sjukhusets värld.

Sen hann jag en snabb sväng på stan för att sedan åka hem och få i mig en bit mat.
Sen var det avslutning för blodgruppen. Även här var det verkligen sista gången för mig. Hädanefter ska jag även träna utanför sjukhusets värld. Jag är för frisk för att gå kvar där nu. Det kändes oerhört vemodigt men samidigt härligt att vara där jag är idag. Det har varit sånt stöd att gå dit i vår trygga lilla värld. Men nu ska jag klara mig själv. Det var även avtackning av vår sjukgymnast som även hon kommer att sluta. Det var skönt att vi slutade samtidigt, det blev liksom ett avstamp. Hon skrev så fint på Facebook och tackade för presenterna hon fick av oss i gruppen.
Och så kommenterade hon mitt inlägg idag så jag blev alldeles tårögd...
Jag hade skrivit:

Solen skiner, himlen är blå, lägenheten är såld, drömhuset är på G, jag är glad och mår prima, inte ont någonstans, världens goaste dotter, den finaste sambon av dem alla, världens underbaraste vänner och familj - vad mer kan man önska sig???? LYCKA DET!!!! :-)Å, jag får en tår i ögat när du skrver så! Jag önskar jag kunde avsluta alla mina patienter på ett sånt lyckligt sätt! Jag berättade just för en kollega att det verkligen lyser lycka om dig nu, härligt att se! Och tack igen för de underbara presenterna, vi har redan provdruckit kannan :-)


Kan inte säga annat än att tårarna stiger upp i mina ögon med när hon skrev så där. Så jag kan bara säga

JAG VILL TACKA LIVET FÖR ALLT DET HAR GETT MIG!!!!!


Som grädde på moset var vi i dagarna två på Kick-Off med jobbet på Stufvenäs tisdag-onsdag denna veckan. Fantastiskt givande, massa skratt och uuuunderbar mat!!!
Så en hel massa kärlek till er som läser min blogg!!!!

Kramar,
Barfotaflickan
Tick tack...

Det är ibland olidligt att vänta på något. Så då är det bästa att sysselsätta sig.
Efter en urintensiv vecka av en massa städande inför alla visningar vi har haft går luften lite ur en.
Vad ska man göra nu då???
Jo, man kan besöka Kalmars nya Saluhall som slog upp portarna idag!!!

Jättekul tykte iaf Tyra efter en halv flaska cocacola, då hon blev typ maxat sockerspeedad ;-)

Sen tog vi en tur till Skattskrinet i Örsjö, en riktigt mysig inredningsbutik i gamla Folkets hus. Snacka om att supa in inspiration.

De hade även ett jättemysigt litet fik där...

Gärna så stor klubba som det går, att man sedan aldrig orka äta upp den är ju en annan sak ;-)

Igår var sötaste sambon och införskaffade sig lite snickarkläder.
Oj, oj, oj, vad han kan bygga på vårt hus nu!!!
Sötaste snickaren jag sett iaf * LOVE*

Stark!!! =)

 

Hoppas ni haft en riktigt mysig lördag allesammans!!!
Natti natti,
Kram Barfotaflickan

 

Ps: Please, låt nu bara allt få vara så här som det är i min lilla bubbla just nu, det känns så bra och härligt allting. Då blir jag så rädd att något ska hända och rubba vår balans...Inskolning!!!

Det har inte varit mycket tid över för bloggande på sistone ;-) Mest bara städ och pimpande tycker jag. Nu är tre visningar avklarade och budgivning på G, så nu kan man ju börja bita på naglarna eller nåt ett tag kanske ;-)

Idag har vi iaf varit på INSKOLNING på Tyras nya skola i Halltorp. Och den där sköna avslappnade känslan av gemytlighet och omtänksamhet kvarstår. Det är ordning och reda, man ska lära sig äta ordentligt med kniv och gaffel, tacka för maten, plocka undan efter sig och torka av bordet när man är klar. Man lyssnar på varandra och månar om varandra. Det är en liten skola och alla känner alla. En varm känsla och ett stort mått av trygghet präglar skolan. Jag tror att Tyra kommer att trivas riktigt riktigt bra där. Det är precis vad vi behöver det här, lugn och ro och frid i själen :-)

Till en början var Tyra jätteblyg och höll sig bara till mig och höll hårt i min hand. De är klart inte så lätt när allting är så där nytt. Men det var en liten tjej som var riktigt intresserad av Tyra och sökte kontakt. Ville hålla Tyra i handen i ledet, men det vågade inte Tyra då. Sen kom hon när de var ute och lekte, då hade Tyra mest nickat och skakat på huvudet till svar ;-) Hon frågade mig om Tyra inte kunde prata, så söt!! Jodå, det kan hon, hon är bara väldigt blyg, sa jag. Men hon ville verkligen prata med Tyra så när de var i klätterställningen frågade hon Tyra:
Flickan: "Varför är du rädd för mig?" "Är du rädd för mig?"
Tyra: "Näää... "
Flickan: "Men på vilket dagis går du?"
Tyra: "Jag går inte på dagis, jag går på en annan förskola"

Sen lossnade det för Tyra och de lekte tills vi skulle åka hem. Kändes väldigt bra, så nu känns det nog lååååångt tills höstterminen startar ;-)

Redo att hoppa in i bilen och åka till Halltorp

Här ska Tyra gå i skolan till hösten

Lite pirrigt innan...

I klätterställningen lossande det :-)

Tyra prövar sina vingar någa steg från mamma ;-)

Skolgården flyter ihop med den idylliska naturen

Släpp ner mig mamma!
Precis som lilla Ida i Lönneberga :-)

Må så gott kära vänner!
Kram,
BarfotaflickanRSS 2.0