High Level Pimpning!!!

Nu har jag pimpat, stylat, fixat, sytt, pysslat och donat hela veckan. Resultatet blev mycket bra om jag får säga det själv ;-) Men göta Petter vad trött och slut i kroppen jag är nu!!!
Så här kommer en kavalkad av bilder bara!!
Imorgon kommer mor o far och då ska jag, min syster och mor åka på inredningsrunda på Öland, jippie!!!
Ha en skön helg!
Kram,
Barfotaflickan











































Pimpning var ordet!!!

Oj, oj, oj vad jag pimpar här hemma!! Det finns visst en värld där utanför men den finns bara där just nu. Jag är så fokuserad på att styla hemmet inför kommande försäljning. På måndag kommer de och fotograferar och just nu är det en bit kvar till ett hem i ordning och reda kan jag säga. Jag har ägnat en hel del tid åt att tillverka diverse förhöjande faktorer så att säga ;-)

Just nu ser det ut så här i vårt vardagsrum. Jag har lite att göra imorgon ja.

 

Men lite nytta har jag gjort idag. Ett nytt kuddfodral till sängen.


En alldeles unik kudde, med A hjärta M på :-)



I söndags sydde jag nya gardiner till sovrummet, TACK lilla mor för tyget!!!

 

Nu är det nog dax att slå ihop de blå och få lite sömn, imorgon ringer klockan 5.30...
Natti natti!

Kram,
Barfotaflickan


Helt lyrisk!!!

Ikväll har vi varit på föräldramöte på Tyras nya skola, Halltorpskolan.
Det är verkligen ett stort steg när ens lilla flicka ska börja ta steget in i skolans värld.
Men hon är så redo och så sugen verkligen.
Då känns det verkligen extra bra att hon får börja i en skola som känns så genuin och trygg, omgiven av erfarna pedagoger med barnens trygghet i fokus.
Det var en riktig härlig Bullerbykänsla som infann sig så fort man såg skolan. Sen genomsyrades hela mötet bara av värme!
10 barn kommer de att vara i förskoleklassen, då har de verkligen tid att SE varje barn.
Känner stor lugn och ro i själen då jag vet att min lilla tös kommer ta steget in i skolans värld på en trygg plats, där hon får vara precis den hon är.

God Natt kära vänner!
Kram,
Barfotaflickan

Firande!!!

Naturligtvis måste man fira ett sådant fantastiskt besked med champagne, eller hur!!! =)

 

 


Nu är det officiellt!!!!!

Tjohoooooooooooooooooooooo!!!!!
Stor lycka!!! Idag skrev vi på kontraktet till vårt drömhus!!! Den 1/9 blir vi Ekenäsbor. Det är sån lycka och glädje så det är helt otroligt!!!
Det är det hus vi trodde vi inte skulle få i februari när vi tittade på det då med, men ägaren valde att gå ut med det igen. Men vi hade tur, med rådande läge på bostadsmarknaden, så nu ska det bli vårt!!!
Jag ser det framför mig, den vita lantliga drömmen, den ska bli vår nu. Vi har letat och letat, men inte kännt att läget varit bra och allt det där. Men när vi steg in i det här huset kändes det bara helt rätt. Det är massor att göra, men har man en "handyman" så har man ;-)
Jag är mycket för finliret, men nog ska jag måla och fixa och dona jag med :-)

Så här glada är vi idag!!!!!!!!! =)

Så framöver kan ni följa oss och husrenoveringen på www.ekenasliv.se

Tack den skänk från ovan att saker och ting vänder, för skam den som ger sig för det ger resultat!!
Här är vi med det hus vi önskat oss, bästa underbara läge, vem vill inte ha ett hus vid havet så säg ;-) Kroppen min börjar läka ihop sig och allt, verkligen ALLT ser så ljust ut nu!
Åh, vad lyckliga vi är!!!

Kram,
Barfotaflickan





Nu är det nära...

Snart snart kan jag avslöja något riktigt roligt!!! Man vill ju vara riktigt säker innan man hojtar vad det handlar om!!!

Idag har vi varit på Sommarfest på Tyras förskola, de är så söta barnen när de sjunger de där underbara sommarvisorna. Tyra i vit klänning och inbakade flätor, söt som socker så klart :-)

Som en liten Ida dansar hon runt :-)

Mamma, inte fler kort nu!!!

MammaTyraBus!!!!

Konster på klätterställningen är kul!!!

Mina två kärlekar!!


När vi cyklade hem fick jag syn på liljekonvaljer som stod där och bad mig om att ta med några hem.
Så årets första liljekonvaljbukett pryder nu vårt köksbord i en dekorerad konservburk.


Natti natti kära ni!

Kram,
Barfotaflickan


Stekig!!!

Solbrillor på, skjortärmarna uppkavlade och vita jeans - visst jag är ju huuur stekig som helst, eller hur? ;-)
Det tyckte iaf en kille runt 20 som skulle kränga på mig en Iphone 4, och det var riiiiiiktigt nära kan jag säga, men jag vill ju alltid överlägga med mannen hemma så den gubben gick inte!
Hur eller hur, när man kommer med sin kundvagn på väg ut från Maxi är det väl kankse inte det första jag tänker om mig själv, så visst hans taktik var ju bra. Killen tyckte iaf att jag såg hur cool och stekig ut som helst. Nåväl, jag suger väl på den karamellen ett tag va ;-)
När jag sa att "jag vill nog iaf inte bestämma mig nu" svarade han, "ja, jag ser att du vill prata med din man först". Mmmm, det lät också helt ok faktiskt. Gillar liksom klangen på det!

Igår hade vi rehabmöte med Försäkringskassan. Det gick suveränt! Den handläggaren jag har är riktigt bra. Tror kanske inte att det alltid är så att de snarare får bromsa någon att inte gå ut för hårt. Men när man känner att man mår bättre och man är så sugen på att jobba vill man bara köööööööra!!!
Jag är så glad att det känns så bra och jag är så glad att min kropp är på G. Det är så att jag bara vill sjunga!!! Driven är jag, envis är jag - och det ger onekligen resultat, snälla låt det bara vara en hållbar utveckling!!
Jag är också så himla stolt över att jag slutat med sömntabletterna, känner mig som en ny människa faktiskt! Piggare och mycket mycket gladare!!!

Igår kväll var det även föräldramöte. Till hösten ska min lilla tös börja förskoleklass, tänk att hon blivit så stor!! Hon är verkligen så redo man kan bli, tycker det ska bli så kul att börja "skolan".

Vi väntar på, imorgon hoppas jag på besked!!!

Snart ska jag börja förbereda lite mat, innan tjejerna ska på dans. Ikväll blir det ett recept á la Remsan :-) med kyckling och fetaost: http://remsansbistro.blogspot.com/2011/05/gott-gott-gott.html

Ha en härlig lillördag!
Kram,
Barfotaflickan


Nytt beslut!!

Fredagen den 13:e maj var inte min otursdag!!! Jag fick nämnligen brev från försäkringskassan där de meddelade att jag INTE behövde betala tillbaka det bostadsbidrag jag fick 2009!!
Gissa om jag jublade!!!! Nu kan jag andas ut och behöver inte oroa mig för det mer, vilket känns otroligt skönt att de tar hänsyn till hur ens liv sett ut och ger en en chans att komma igen.
Så TACK snälla försäkringskassan för det!!!!

Nu ska jag titta på "Det söta livet" på SVT, riktigt bra danskt program om bakverk på hög nivå :-)

/Barfotaflickan som nu fått lite flyt

I väntans tider...

Inget är verkligen som väntans tider... Att vänta på något spännande, det är ju så att man spricker, eller hur?!???
Lovar att berätta när jag vet mer om detta olidliga väntande ;-)

Imorse fixade Tyra till sin frisy själv, är hon inte söt så säg ;-) Hela 11 spännen har hon fått plats med!



Nu, ÄNTLIGEN, har jag heeeeeelt och hållet slutat med sömntabletter!! Är så ini bänken stolt över att jag lyckats med detta!! Jag har dragit på det in i det längsta, bara i natt med sen ska jag... Men nu har jag sovit fyra nätter helt utan hjälpmedel. Jag tog den sista zolpidemen 30 april, men dem ersatte jag med nåt receptfritt, Valerina Forte. Men jag tyckte att jag blev så snurrig i huvudet av dem så jag la ner dem med.
Visst det har varit lite sömnlöst ibland, men i natt har jag sovit såååååå gott hela natten :-) Underbart att vakna och inte känna sig lite allmänt groggy, som jag gör av sömntabletterna.
Good for you Anna!!!

Helgen har bara varit mysig. I fredags hade vi lite Afterwork med mingel med vår nye supportchef som verkar kanonbra!! I fredags eftermiddag hade vi nämnligen ett Rehabmöte med min terapeut på Previa, min "gamla" chef och den nye. Mötet gick kanon och bättre bemötande kan man inte få. 100%-igt stöd rakt igenom. Snarare jag som vill driva på processen, fast det är ju lite som vanligt då;-)

I lördags blev det lite bak och förberedelse inför kvällens kalas. Vi hade ju inte tillfälle att fira Marcus syster när hon fyllde, men det gick ju lika bra nu :-) Vi var hemma hos svärmor och hennes sambo. Hon hade fixat potaisgratäng med chèvre, lamminnerfilé och rödvinssås -oj oj oj, sååååå gott!!! Till dessert hade jag fixat chokladkladdkaka och till det hemmagjord citronglass á la Moberg, riktigt uppskattat det med :-)

Igår var jag på sista passet av vårens Quigong. Vi var i en av tjejernas trädgård på landet. Vilket hus, vilket underbart ställe!!! Jag blev alldeles kär i stället!!! Så mysigt och huset var såååååå fint, en del idéer att ta med sig när vi blir med hus en dag :-) Så nu har jag blivit godkänd i kursen "Stilla Ro" ;-) Det var en riktigt riktigt mysig upplevelse! Efteråt bjöds det på jordgubbspaj med vaniljsås, mmmmmm....

Nu har jag kommit hem från min träning, så det är dax att kasta in mig själv i duschen och fräscha till mig lite innan nästa möte.

Ha en underbar måndag alla fina människor!
Kram,
Barfotaflickan


4 år - Jag lever!!!!!!!!

I dag är det precis 4 år sedan jag fick det där beskedet:
"Du har leukemi, Akut Myeloisk Leukemi, och det kan man dö av, men vi ska göra allt för att du sa bli frisk igen"

Det är de orden jag aldrig glömmer. Men de och jag gjorde allt för att ta mig hit där jag är idag. Så frisk jag kan vara utifrån mina förutsättningar. Det är en bit kvar och jag ger mig inte så lätt, men jag är ju på väg nu.
Hade jag vetat då vilket arbete och sån tid det tar, då vet jag inte hur jag hade rett ut det. Men det har jag gjort och här är jag nu - ALLDELES ALLDELES LEVANDE!!!
Jag hade aldrig klarat det utan allt stöd från min familj och vänner. Jag är också så tacksam för allt det fanatastiska bemötande jag fått inom vården, läkare, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, terapeuter - NI & JAG, vi har alla fixat det TILLSAMMANS!!!
För tillsammans är man starkare!!

Så idag är det verkligen en speciell dag för mig. Jag finns och jag lever!!
Njut av dagen!!!

Kram från en nyslingad barfotaflicka ;-)



Saker som förgyller livet...

Det är ju egentligen inte saker i sig, även om jag är liiiite prylgalen i vackra ting till hemmet;-), men det som förgyller livet i längden är ju de upplevelser vi bär med oss. Jag har inte så stora pretantioner, det behöver inte vara lyxiga weekends på spa, även om jag inte skulle tacka nej, men iaf.. :-)

I påskas var vi ju hemma hos mor och far och jag tror inte jag visat alla de fina bilder och ögonblick från då.
Så här kommer lite "ögongodis".
Ha en härlig solig fortsättning på måndagen!
Kram!

Mormor är verkligen expert på att hitta bedårande klänningar till Tyra!!

Min fina lilla mamma

Jag & min far =)

Påskbukett

Hur kan man INTE älska Vitt, vitt, vitt!!!!! :-)

Tyra målar på ägget! =)

Mamma hade gjort en ljuvligt god hallon-och chokladpaj, mmmmm!

Änderna vill oxå ha lite mat =)

"Jag vill mata änderna mamma, inte bli fotograferad" :-)

 



Agerat trivselgrupp ;-)

I helgen har jag, Tyra och svärmor varit trivselgrupp. D.v.s vi har bara gjort saker man trivs med att göra. Promenerat längs stranden, kastat lite sten i havet, ätit sandkakor, legat i hängmattan och lagat lite mat och fika :-)
Oj, oj, oj så jobbigt vi har haft det!!!
Eller inte ;-)
Känner mig som en annan människa efter den här helgen. Mår inte bara av att känna mig instängd i lägenheten, så nu ber vi till alla makter som finns att drömmen snart blir sann. Ett hus vid havet som kan bli precis så som vi vill ha det. Där vi i vår lilla famlij kan trivas och må gott i alla våra dagar...
Då längtar jag också efter att min mamma och pappa ska komma närmare oss, så att de kan vara med och njuta av dagar som ger så mycket energi och livslust. Tiden stannar och man är här och nu, mumsar på en pannkaka av lera som serveras med jordgubbssylt och glass... Tyra sitter och gräver i strandkanten och man ser hur hon njuter av att leva så här. Då hon kan ta dockvagnen och gå sin egen lilla väg, för det är inte en massa bilar överallt att vara rädd för.
Det är livet verkligen!!!
"Snälla mamma, får jag bara känna på vattnet med fötterna.."

"Slå dig ner en stund och njut av utsikten..."

"Det är så härligt att va i solen, solen..."

Såpbubblorna blir helt magiska i solskenet!!

"Vaddå ogräs, tusenskönor är huuuur söta som helst!!"

"Mysssss i massor!"

Grillat är ju ljuvligt gott!!!

Det ska vara gott att leva, eller hur?? :-)

Ha en underbar måndag!
Kram,
Barfotaflickan


Inredningsknarkare!!

Det är ett nytt ord som jag kom på igår när jag gick på stan och strosade i inredningsbutiker. När min söta lilla mamma ringde och frågade vad jag gjorde sa jag: "Jag går här på stan och inredningsknarkar lite"
För det är nog som för en knarkare som inte får sin drog, jag får liksom bara inte nog av underbara inredningsdetaljer och allt som gör hemmet trevligare och mysigare.
Det blev en liten brödduk från GreenGate i rosa med blommor på bla. Kunde bara inte motså den.
Också mysigt att ha och lägga upp sina bakverk på när man vill bjuda sina gäster på lite hembakat.

Därför har jag också deltagit i en tävling där man kan vinna choklad/kakor/kaffe/thé från Kahl's Kaffe och th'e handel här i Kalmar, gör det du med vet jag!!!

Jag tävlar hos St Heaven Street om godsaker från Kahls Thé och Kaffehandel! Tävla HÄR du med!
Så här gör du för att tävla:
  • Gå in och gilla Kahls The & Kaffe på Facebook HÄR!
  • Gå in och gilla St Heaven Street HÄR! Skriv en kommentar till mig när du gillat de två sidorna så jag vet att du är med och tävlar!

Natti natti på Er!
Kram,
Barfotaflickan

Tillbakablick

När vi var hemma i påskas hittade jag en massa bilder från tiden på Karolinska i Stockholm. Tiden som inlagd alltså.
Jo, man blir ju påmind om att det inte var en dans på rosor även om jag ser hur glad ut som helst trots massor av olika drop på en och samma gång!

För att jag överhuvudtaget skulle få gå ut, var munskydd på ett måste.
Och naturligtvis efter kl 16 när det inte var sån rush på sjukhuset längre.


Träna är livsnödvändigt för att överleva transplantationen, så upp på träningscykeln bara.
Detta är ca 1 vecka efter jag transplanterats.
Ständigt "uppkopplad" ;-)

Jag och mina dropställningar!

Tyra och jag på Mc'Donaldshuset

Så liten och vara med om så mycket...

Att hon var den sötaste lucia de någonsin sett där behövs knappats tilläggas va??

Högdos kortison...

Första taxiresan hem från Stockholm :-)

Julen fick jag iaf fira hemma, tjoho!!!!

Känns jobbigt att se tillbaka på de här bilderna, samtidigt som det känns bra.
För tiden går ju och kroppen läks. Även om jag inte kommer bli en prima ballerina så lever jag ju faktiskt!!!

Kram,
Barfotaflickan

 



Tiden går...

Ja, tiden går verkligen!!
Senaste veckan har jag grottat ner mig i diverse fotoalbumstillverkande inför min systers födelsedag som firades i lördags, samt pyssel här hemma.

Ja, tänk!! I torsdags fyllde min söta syster 40 år!! Helt otroligt. Detta firades i lördags med kalas för släkten.
Den 4 juni blir det fest för alla vänner =)

Fint hade söstra mi gjort med dukning och allt!

Och en massa god mat!!!

Två fanatastiska tårtor hade hon oxå bakat!!!

En annan hade gjort sig lite festfin ;-)

Coolaste lillebrorsan som finns!!! Bästa!!

Blomsterarrangemanget till syster!!

Ibland förstår man inte vart tiden tar vägen, men swisch så gick den helgen!
Idag har jag varit och tränat och hoppas att jag motar Olle i grind, för det känns konstigt i min hals idag :-(

Igår kväll gjorde jag även slut med mina sömntabletter!! slutknarkat om nätterna from nu med andra ord!!
Oj, oj, oj - hur ska det gå???? Jag sätter upp en STOR varningsskylt på mig själv from nu!!
Tror allt att man förtjänar en liten peppingpresent då och sambon hade ju klippt ut att de har 20% rabatt på mormors fönster idag så det är väl en hint om att det är fritt fram att åka och shoppa lite, eller hur???? ;-)

Men jag hann även med lite pyssel här hemma förra veckan. De nya gardinerna från Gårdsromantik är nu på plats!!

Köket

Fin kökshandduk jag fick av lilla mor =) Och servetterna med rosor på är oxå från mor!!

Vardagsrummet

Tyras rum

Dax att lära sig ta bättre bilder, en sak man borde ägna sig åt till semestern tror jag ;-)

Ha en skön dag, nu drar jag till mormors fönster!!!
Kram, Barfotaflickan

 


RSS 2.0